Transhuman

הביולוג ג'וליאן האקסלי הגדיר את "Transhuman" ב־1957 כ"אדם שנשאר אדם, אך התעלה על עצמו, כאשר הכיר באפשרויות שבוויתור על טבעו האנושי".

כיום, הודות לפיתוחן של טכנולוגיות פורצות דרך בתחומי הרפואה והביולוגיה מקבל המושג משמעויות חדשות. אנחנו עדים למצבים שבהם האנושות מסוגלת למנוע התפתחויות של מחלות רבות ולמגר מחלות קשות.



בספרו החדש "רפואת העתיד: מה היה היפוקרטס מצווה עלינו לדעת" מרחיב פרופ' אריאל רבל את המושג ומעדכן אותו לימינו. לפי השקפתו, לא מדובר בתחזית לעולם עתידני שבו בני אדם יהפכו לגיבורי-על, אלא במציאות שרירה וקיימת: החדרת תרופות מבוססות טכנולוגיות כימיות וביולוגיות לגופנו לטיפול במחלות ובתופעות בריאותיות שלא היה להן מענה איכותי עד כה, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות להחלפת איברים ושיפור תיפקודם, שימוש בפיתוחים משמעותיים בתחום ההנדסה הגנטית ועוד, כל זאת במטרה להעניק אפשרות לחיים בריאים, ארוכים וטובים ביותר לכל אחד. חייהם של מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם ניצלו הודות לפיתוחה של טכנולוגיה חדשנית המאפשרת את חיסונה של אוכלוסיית כדור הארץ כנגד נגיף ה-covid 19   ועוד. 



המושג Transhuman מקבל משמעות חדשה הנובעת מתחום עיסוקו ומומחיותו של   פרופ' רבל בעולמות של גניקולוגיה ופוריות. הוא מעניק התייחסות מיוחדת בספרו  לטכנולוגיות חדשניות ולחשיבותן העצומה בכל הנוגע לעתידנו ולעתיד הדורות הבאים. למשל, ביכולות הטכנולוגיות שיש כיום למגר לחלוטין מחלות גנטיות ובעיות התנהגותיות קשות. כמובן שהשימוש בטכנולוגיות הללו, וביכולות שלנו ל"תכנת" את צאצאי הדורות הבאים, מעלה לא מעט שאלות אתיות ומוסריות. 
הצעד הראשון, לפי פרופסור רבל, הוא להכיר בחדשנות הטכנולוגית המעניקה לנו את שפע אפשרויות הללו, שקיימות כאן ועכשיו, לחיים בריאים וטובים יותר.
לאן ממשיכים מכאן? יהיה עלינו כחברה מודעת ומוסרית להחליט.

תודה על פניתכם
ההודעה התקבלה במערכת,
נחזור אליכם בקרוב.
550
טכנולוגיה
700
אתיקה
400
מדע
רפואה