אודות

פרופסור אריאל רבל

אריאל רבל, (Ariel Revel MD) יליד שטרסבורג ואב לארבעה, הוא פרופסור לרפואה באוניברסיטת תל-אביב ופרופסור אורח באוקספורד אנגליה ובאוניברסיטת סטנפורד קליפורניה. מומחה בגינקולוגיה ומיילדות בין הבכירים בארץ ועוסק שנים רבות בהפריה חוץ-גופית ובניתוחים זעיר פולשניים. פרופסור רבל מכהן כמנהל הרפואי של חברת הביוטכנולוגיה קדימהסטם. בנוסף, רבל למד קולנוע ואף יזם, כתב וביים סרטים קצרים עם שותפים רבים. 
רבל גדל כילד בשיכון המשפחות במכון ויצמן היות ואביו, פרופסור מישל רבל, שימש כמדען בכיר במכון.
לימים קיבל פרופסור מישל רבל את פרס ישראל על המצאת "רביף" (אינטרפרון בטא 1A), תרופה לטרשת נפוצה.  
אריאל רבל שירת כרופא גדודי וחטיבתי בצנחנים, והקים משפחה ביישוב נטף שבהרי יהודה. הוא מתנדב בעמותת "אתגרים", במסגרתה הוא מבצע שיט קיאקים ורכיבה על אופני טאנדם עם ילדים ובני נוער עם מוגבלויות, וב"רופאים לזכויות אדם" כרופא במרפאה לחסרי מעמד ביפו. צבעוניותו הלא שגרתית בנוף עולם הרפואה, לצד הידע המרשים וניסיון רב השנים שצבר הולידו את אחד הספרים המרתקים שראו אור בשנים האחרונות בישראל.

בשנת 2021 רבל הוציא את הספר רפואת העתיד: מה היה היפוקרטס מצווה עלינו לדעת. 
הספר נפתח בדברים של אנשי רוח ורפואה מובילים, בהם פרופ' אסא כשר, חתן פרס ישראל ואחד ממחברי רוח צה"ל, ד"ר גלעד קרואני, רופא נשים בכיר במרכז הרפואי הדסה עין כרם, פרופסור ידין דודאי, חוקר מוח וזיכרון במכון ויצמן ובאוניברסיטת ניו יורק. 
בספרו רבל מסביר ומדגים כיצד הגיע לאמונה שהשימוש בהתקדמות המדע והטכנולוגיה הוא המפתח לאדם משודרג טכנולוגית, המוגדר כ-Transhuman. אנשים אלו יתגברו על המגבלות הביולוגיה שנולדו עימן או שנשזרו בחייהם. גישה זו נותנת תקווה להשגת מרב האושר האישי לכל איש ואישה. לדבריו, כבר היום רבים מאיתנו נחשבים ל-Trans-human, כאשר בגופנו מושתלים איברים מודפסים, פרוטזות בעלות ביצועים על-אנושיים ושלל עזרים רפואיים טכנולוגיים. לפיו, בעתיד הלא-מאוד רחוק, ייתכן שהאיזון ישתנה, ובינינו יתהלכו אנשים הבנויים מאיברים טכנולוגים מושתלים מאשר איברים ביולוגים. 
מאחר שכל טכנולוגיה חדשה מעלה שאלות של אתיקה ודילמות מוסריות, בתפיסתו ובספרו מאתגר רבל את היכולות החדשות הללו, ובוחן אותן בהתאם ל"מדד היפוקרטס", תוך שהוא שוזר שלל סיפורים אנושיים, מחייו האישיים וממיקרים רפואיים בהם נתקל במהלך שנות עבודתו כרופא וכחוקר מוביל. 
רבל משמש בין היתר כחבר דירקטוריון בחברת Kadimastem, מה שהוביל אותו לקבוע את "מדד היפוקרטס", אותו יצר על מנת לסייע לחברות טכנולוגיה, למוסדות בריאות ולאנושות בכלל, לקבוע את היעילות והכדאיות של הטכנולוגיות והפיתוחים הרפואיים העומדים לרשותנו, תוך שקלול של מגוון פרמטרים אתיים, מוסריים ואנושיים.
פרופסור רבל הוא תומך נלהב באמנה הטראנס הומניסטית, אותה הוא מציג בתחילת ספרו, כמעין עשרת הדברות של רופאים, אנשי מדע ואלו המפתחים ומייצרים טכנולוגיות חשובות ופורצות דרך שעתידות להישתל בגופנו, ומבקשים להתנהל על פי אמנה זו.
 
תחומי עיסוק
​בירור תת פיריון, היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית וצילומי רחם
טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית, אבחון גנטי וטרום השרשה
שמירת פוריות על ידי הקפאת ביציות
שמירת פוריות על ידי הקפאת רקמת שחלה
ניתוח או דיקור להוצאה ישירה של זרע מרקמת האשך או יותרת האשך
הכשרה
השכלה:
1982-1989 בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה
1990-1996 התמחות בגינקולוגיה מיילדות ופוריות, ביה"ח אוניברסיטת הדסה הר הצופים
1998-2000 השתלמות על  (fellowship) בהפריה חוץ גופית וכירורגיה של הפריון
ניסיון קליני:
2000-2017 ביה"ח אוניברסיטת הדסה עין כרם
2006 Visiting scholar, IVF unit, John Radcliffe Medical center, Oxford University- Oxford UK
2016 Visiting Professor, Stanford Fertility and Reproductive Health Center,Stanford Univ, Stanford and Sunnyvale California, USA
ניסיון אקדמי:
1990-2017 - בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית
2016 Stanford medical school
2013-2015 - בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב
חברות בארגונים מקצועיים:
האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה (יו"ר סניף ירושלים), הר"י
האיגוד הישראלי לחקר הפוריות (איל"ה, לשעבר גזבר וחבר וועד)
ESHRE, ASRM, AAGL, ESGE
החברה הישראלית לאנדוסקופיה גינקולוגית
תחומי מחקר:
השרשת העובר ברחם, החזרת עוברים לרחם, הערכת גידול עוברים במעבדת IVF
שימור פוריות, הקפאת רקמת שחלה, השתלת שחלה, איכות בהפריה חוץ גופית

לקורות חיים לחצו כאן
550
טכנולוגיה
700
אתיקה
400
מדע
רפואה